Natuur

Libelle op de antenne van de auto

Bekijk het album


Winterplaatjes schieten in Burgemeester van Zwietenpark

7 januari 2017 | ‘s-Hertogenbosch

Bekijk het album


Buurttuin Bietje bij Bietje

4 september 2016 | ‘s-Hertogenbosch Gisteren na lange tijd weer een bezoek gebracht aan buurttuin bietje bij bietje. Er staan weer veel mooie bloemen in bloei! Dankzij deze tuin zijn hier ook veel vlinders, wespen en hommels te vinden. Leuk om hier macro foto’s te maken. Maar ik begin met een 360 panorama.

Bekijk het album


Paardenbloemen

11 april 2016  |  Prins Hendrikpark

Bekijk het album


Bliksem

31 augustus 2015 | ‘s-Hertogenbosch Gisteren avond was het (weer) noodweer in Nederland. Er trokken fikse hagel en onweersbuien over het land. Voor fotografen natuurlijk perfecte omstandigheden! Ik ben alleen benieuwd hoeveel deuken er in de auto zitten want de hagelstenen waren enkele centimeters groot.

Bekijk het album


Nieuwe techniek: Super macro

27 augustus 2015 | ‘s-Hertogenbosch Inmiddels ben ik al enkele keren in de buurttuin “Bietje bij bietje” geweest voor macro fotografie. Ook vandaag ben ik weer op pad geweest om macro foto’s te maken. Ik heb een nieuwe techniek gevonden waardoor je nog meer kan vergroten. Super macro noem ik dat. Hoe werkt dat dan? […]

Bekijk het album


De bloemetjes en de bijtjes (deel 2)

Op een rustige zondag middag ben ik naar buurttuin “Bietje bij Bietje” gegaan. Aan de voet van 3 splinternieuwe woontorens in ‘s-Hertogenbosch – genaamd De Amazones – is een tuin aangelegd met prachtige bloemen en een moestuin. Het is een initiatief van onder andere “Buurtkiep” en “Stadse Boeren“. Het resultaat is een kleurrijke serie foto’s.

Bekijk het album


De bloemetjes en de bijtjes

Aan de slag gegaan met een nieuwe macro lens met enkele adapter ringen om van nóg dichterbij foto’s te kunnen maken. Te ingewikkeld? Met deze techniek kun je kleine onderwerpen zoals bijen in een bloem gedetailleerd fotograferen. De foto’s spreken voor zich…

Bekijk het album


Mini wildlife in Nederland...

Zomaar een avondje mini wildlife spotten. Als je goed zoekt hebben we hier in Nederland toch ook best gekke beestjes.

Bekijk het album


Het dondert en het bliksemt

3 juli | ‘s-Hertogenbosch Gisteren avond was het noodweer in Nederland. Voor de meeste mensen een reden om binnen te blijven maar voor fotografen reden om de camera te pakken en foto’s te maken. Vooral wanneer er flink wat bliksem te zien is.  

Bekijk het album


Engelermeer

Het gebied rondom het Engelermeer is een rustgevend stukje natuur.

Bekijk het album


The Moon

27 april 2015 | ‘s-Hertogenbosch Na een avondje foto’s maken zonder goed resultaat maakte ik nog snel een foto van de maan. Heb ik toch nog een mooie foto…

Bekijk het album


Na regen... komen mooie foto's!

Na een flinke regenbui ben ik erop uit gegaan om mooie foto’s te maken.

Bekijk het album


Biesbosch

Op een mooie zonnige dag hebben we een sloep gehuurd en zijn we lekker in de Biesbosch gaan varen. In de haven liggen grote jachten maar wanneer je de Biesbosch in vaart kun je genieten van de rust en mooie flora en fauna. Aan het einde van de tocht werden we op de maas verrast door stunts  met een Jetski.

Bekijk het album


Polder

Tussen ‘s-Hertogenbosch en Vught bevindt zich het natuurgebied “De Gement”. Bij zonsondergang krijgt deze omgeving extra kleur.

Bekijk het album


Prins Hendrikpark

Tijdens een mooie lente dag een wandeling gemaakt in het Prins Hendrikpak. Dit park ligt vlakbij het centrum van ‘s-Hertogenbosch is een rustgevende omgeving met een diversiteit aan dieren en planten. Een grote vijver brengt rust in de drukke stad.

Bekijk het album


Winterse plaatjes

28 december 2014 | IJzerenman Vught

Bekijk het album


Natuurfotografie in de Loonse- en Drunense Duinen

9 november 2015 | Loonse- en Drunense duinen  

Bekijk het album


Shoots by Ruud Fotografie